Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pannax (koreai, kínai) Ginseng képes leírás - Ginseng.tlap.hu
részletek »

Pannax (koreai, kínai) Ginseng - Ginseng.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ginseng.tlap.hu » Pannax (koreai, kínai) Ginseng
Keresés
Találatok száma - 7 db
A ginzeng népies neve

A ginzeng népies neve

A ginzeng gyökeret évszázadok óta használják a Távol-Keleten. Az ázsiai ginzeng (Panax ginseng) az Araliaceae család tagja, mely magában foglalja még az amerikai ginzenget (Panax quinquefolius) és az eleutheronak nevezett szibériai ginzenget (Eleutherococcus senticosus). Már több mint 400 éve termesztik. A növény sajátossága, hogy csak árnyékban nő. Ernyős virágzatú.

A koreai ginzeng

A koreai ginzeng

A ginzengtea a teljes szervezetet energiával tölti fel. Közismert immunrendszer-erősítő, lelki és fizikai stressz ellenében egyaránt hasznos. A ginzeng állítólag különösen a legyengült szervezet helyrebillentését, illetve a betegségekből való lábadozást segíti eredménnyel. A népi gyógyászatban ősidők óta alkalmazzák a szexuális teljesítmény növelése és a nemi működés javítása érdekében is. Serkenti a hím ivarmirigyek működését, sőt az impotencia bizonyos típusai ellenében is eredményes szernek bizonyult. A ginzeng a sugárzás ellen is mérhetően véd. A rákos betegek esetében például a besugárzás mellékhatásait enyhíti

Az igazi ginzeng

Az igazi ginzeng

Igaz ginseng is évezredek a legelső éltető herb ázsiai gyógyszert. Ez egy folyamatos figyelemmel kiterjedt kutatás és általában tekinthető a leghatékonyabb adaptogen. Ginseng kiváló rendes stimulánsok (kávé, tea, nikotin-, az energia ital, alkohol, stb.) Hatása az alapja egy másik elv, úgy tűnik, lassan, de tart a hosszú idő és egészség előnyöket kínál kiegyensúlyozott, mindent körül legyen.

Ginzeng fajták a Wikipédián

Ginzeng fajták a Wikipédián

A kínaiak jensennek, azaz embergyökérnek hívják. Nem annyira az emberre kifejtett hatásai (szellemi és fizikai erőnlétfokozó, afrodiziákum), mint inkább a gyökér alakja miatt. Számos, Magyarországon is kapható, kínai eredetű potencianövelő készítmény alapanyaga.

Panax Ginseng

Panax Ginseng

A Ginseng egy adaptogén növény, melyet világszerte ismernek immunrendszer erősítő, agykapacitást növelő, szívet megóvó és stresszcsökkentő hatásairól. A gyógynövény-kereskedők normalizáló vagy erősítő anyagként emlegetik, és azt állítják, hogy automatikusan a test azon részében kerül felhasználásra, ahol szükség van rá.

Pannax ginzeng extractum

Pannax ginzeng extractum

Az ember legfőbb kincsének, az egészségének a megőrzését könnyíti meg a Changpai-hegyről származó, aranyat érő ginsenggyökér. A Távol-Keleten már 5000 éve, Magyarországon pedig több mint egy évtizede alkalmazzák eredményesen mint csodás gyógynövény-elixírt. A távol-keleti népgyógyászat mindig elismerően nyilatkozik a ginseng áldásos hatásairól.

Vörös koreai ginzeng

Vörös koreai ginzeng

A koreai ginzeng az egyik legnépszerűbb étrend-kiegészítőnek számít szerte a világon. A Panax ginseng-ről van szó, amelyet Koreában és Kínában, Oroszországban is megtalálhatunk. Vörös és fehér fajtákat különböztethetünk meg. A fehér ginzeng nem más, mint a koreai ginzeng gyökerének porított változata. Vörös színét hevítésnek vagy napon szárításnak köszönheti. A kettő közötti különbség a kínai herbalisták szerint a hatóerőben összpontosul: a vörös ginzeng gyökér erősebb hatást fejt ki.

Tuti menü