Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ginseng linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Ginseng képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: ginseng.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 97 db
A ginseng tea jó a férfiasságra?

A ginseng tea jó a férfiasságra?

Ginzenggyökér: Az ázsiai ginzeng (Panax ginseng) az Araliaceae család tagja, mely magában foglalja még az amerikai ginzenget (Panax quinquefolius) és az eleutheronak rövidített szibériai ginzenget (Eleutherococcus senticosus). A ginzeng számos hatóanyagot tartalmaz: szaponinokat, olajokat, fitoszterolt, szénhidrátot, aminosavakat, vitaminokat és peptideket.

A ginseng titka

A ginseng titka

Gyógyszerkönyv hivatalos droglistájának része a ginszenggyökér (Ginseng radix). Orvosi célra használatos még az amerikai ginzeng, ill. a szibériai ginzeng gyökérzete. Főbb hatóanyagok: szaponin glikozidok.

A ginzeng gyökér hatásos

A ginzeng gyökér hatásos

A Távol Keleten Ázsiában, Kínában több mint 5000 éve ismerik és használják a ginsenget, mint az élet gyökerét. Különleges csodanövényként tisztelik az ottaniak, és nem hiába, mert a ginseng rengetek problémára, betegségre nyújt megoldást, többek között a tavaszi fáradtságra is. A ginsenget több ezer éve termesztik pl. Mandzsúriában, Koreában, és Kínában is. Ez a különleges csodanövény az ernyős virágúak családjába tartozik, és csak árnyékban fejlődik megfelelően. A növény legtöbbször a magas hegyvidéki részeken található, magassága eléri az 1 métert, virága rózsaszínű, míg a termése bordó, vagy piros árnyalatú.

A ginzeng nagyszerűen gyógyít

A ginzeng nagyszerűen gyógyít

A ginseng elnevezés nem egy, ha-nem három növényt foglal magába: a koreai és a kínai (Panax ginseng), az amerikai (Panax quinquefolius), továbbá a szibériai (Eleuther ococcus senticosus) ginsenget. A szibériai nem valódi ginseng, de hasonló hatóanyagokat tartalmaz, s a tanulmányok szerint hatásában is hasonló. Ezért mindhárom növényt egyszerűen csak ginzengként szokták emlegetni. Az első feljegyzést a ginseng gyökérről, mint gyógyászati céllal alkalmazott növényről, a Shen-Tsao-Ching-ban (i. u. 456-536) találhatjuk, ami a legtekintélyesebb gyógyszerkönyv a keleti gyógyászatban. A könyv feljegyzéseiben szerepel, hogy a ginsenget Korea Három Királysága idején már termesztették. A mitológiai császár és bölcs, Sen Nang által összeállított kínai füvészkönyvbôl kiderül, hogy a ginseng az elme megvilágítására és a bölcsesség elmélyítésére szolgál, folyamatos használata hosszú élethez vezet.

A ginzeng népies neve

A ginzeng népies neve

A ginzeng gyökeret évszázadok óta használják a Távol-Keleten. Az ázsiai ginzeng (Panax ginseng) az Araliaceae család tagja, mely magában foglalja még az amerikai ginzenget (Panax quinquefolius) és az eleutheronak nevezett szibériai ginzenget (Eleutherococcus senticosus). Már több mint 400 éve termesztik. A növény sajátossága, hogy csak árnyékban nő. Ernyős virágzatú.

A ginzeng termesztése

A ginzeng termesztése

A ginzenget két növényfajtából nyerik általában: az amerikai és az ázsiai ginzengből. Az amerikai ginzeng az ázsiainál enyhébb. A ginzeng sokféle formátumban elérhető, úgymint friss és szárított gyökerek, kivonatok, oldatok, kapszulák, tabletták, kozmetikumok, szódavizek és teák formájában. Az aktív összetevők az amerikai ginzengben a panaxozidok, az ázsiaiban a ginzenozidok.

A ginzent szerepe a felkészülésben

A ginzent szerepe a felkészülésben

Különösen az élsportban, de már a szabadidősportban is egyre nagyobb figyelem hárul az edzések és regeneráció mellett a különféle teljesítményfokozó, ill. megtartó készítmények alkalmazására. Csodaszerek persze nincsenek, mégis sok olyan étrend-kiegészítő érhető el, amelyek szedése segítheti a felkészülést. A ginzeng is ide tartozik.

A koreai ginzeng

A koreai ginzeng

A ginzengtea a teljes szervezetet energiával tölti fel. Közismert immunrendszer-erősítő, lelki és fizikai stressz ellenében egyaránt hasznos. A ginzeng állítólag különösen a legyengült szervezet helyrebillentését, illetve a betegségekből való lábadozást segíti eredménnyel. A népi gyógyászatban ősidők óta alkalmazzák a szexuális teljesítmény növelése és a nemi működés javítása érdekében is. Serkenti a hím ivarmirigyek működését, sőt az impotencia bizonyos típusai ellenében is eredményes szernek bizonyult. A ginzeng a sugárzás ellen is mérhetően véd. A rákos betegek esetében például a besugárzás mellékhatásait enyhíti

A koreai vörös ginzeng (magyar felirattal)

A koreai vörös ginzeng (magyar felirattal)

A koreai vörös ginzenget évszázadok óta használják. Azonban csak az elmúlt évtizedekben kezdtük megérteni, hogyan is működik igazából. Rengeteg lektorált, publikált irodalom létezik, ami megpróbálja elmagyarázni azokat a folyamatokat, amelyek segítségével a vörös ginzeng az egészség megteremtélsét szolgálja.

Hirdetés
A méhpempő gyógyhatása

A méhpempő gyógyhatása

A tiszta méhpempős ginseng krém feltölti a bőrt valamennyi, az egészséges működéshez szükséges tápanyaggal. Alkalmazását különösen az esti tisztálkodás után ajánljuk. A ginzeng a méhpempővel együtt nagyszerű energetizálót és potencia növelőt alkot.

A pannax

A pannax

A Ginseng egy adaptogén növény, melyet világszerte ismernek immunrendszer erősítő, agykapacitást növelő, szívet megóvó és stresszcsökkentő hatásairól. A gyógynövény-kereskedők normalizáló vagy erősítő anyagként emlegetik, és azt állítják, hogy automatikusan a test azon részében kerül felhasználásra, ahol szükség van rá.

A szellemi és fizikai erőnlétért

A szellemi és fizikai erőnlétért

A ginzeng Kelet-Ázsiában, Szibériában és Észak-Amerikában őshonos, évelő növény. A kereskedelmi forgalomban többféle - koreai, kínai, amerikai, szibériai - ginzeng kapható, ezek mindegyike az Araliaceae családba tartozik. Értékes hatóanyagát a gyökeréből vonják ki.

A vágyébresztő csodaszer

A vágyébresztő csodaszer

A formája miatt embergyökérnek is nevezett ginsenget nagyjából ötezer éve ismerik és alkalmazzák Kínában, elsősorban a libidó csökkenésének kúrálására. A nyugati orvostudomány a 16. század óta használja. A gyógynövény hatóanyagainak elemzésekor felfedezték, hogy nagyon sok vitamin található benne. A-, E-, B1-, B2-, B6-, B12- és C-vitamin mellett tartalmaz folsavat, mangánt, cinket és rezet is. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas immunerősítésre, az állóképesség és a fizikai aktivitás növelésére.

Amit a ginszeng gyökérről tudni kell

Amit a ginszeng gyökérről tudni kell

A kínaiak által évezredek óta használt gyógynövény, nálunk csak pár éve vált ismertté, de mai napig nemigazán ismerik az emberek ennek a gyökérnek a jótékony hatását. Nevezhetjük akár csodagyökérnek is. A cikkben a ginzeng gyökér előfordulásáról, jótékony hatásairól, alkalmazásairól lesz szó.

Amit a ginzent gyökérről tudni kell

Amit a ginzent gyökérről tudni kell

A kínaiak által évezredek óta használt gyógynövény. A Koreai-félsziget északi és Kína északkeleti részének, magashegyi vidékeiről származik, de néha vadon is előfordul. A 6 délkelet ázsiai és észak amerikai fajt magába foglaló ginzeng nemzetség tagja. A növény sajátossága, hogy csak árnyékban nő. Magassága 40-60 cm közötti , de az 1 métert is elérheti. Egyenes szárának szinte vöröses, minek csúcsán helyezkedik el az öt fordított tojás alakú levélkékből álló összetett levél. Virágzata ernyős, rózsaszín virágaiból borsó nagyságú, fényes termések fejlődnek. Gyökerei elágazók, a főgyökérből vastagabb oldalhajtások és hajszálgyökerek ágaznak le. Némely gyökér alakja ember alakra emlékeztető, ezért a kínaiak 'embergyökérnek' is nevezik.

Árgép - Ginseng ampullák

Árgép - Ginseng ampullák

Az ember legfőbb kincsének, az egészségének a megőrzését könnyíti meg a Changpai-hegyről származó, aranyat érő ginsenggyökér. A Távol-Keleten már 5000 éve, Magyarországon pedig több mint egy évtizede alkalmazzák eredményesen mint csodás gyógynövény-elixírt. A távol-keleti népgyógyászat mindig elismerően nyilatkozik a ginseng áldásos hatásairól.

Ashawaganda - Atma center

Ashawaganda - Atma center

Az Ashwagandha érdekes módon egyszerre tonizál és nyugtat is. Megnyugtatja a túlhajszolt idegrendszert, amely a hiperaktivitás jeleit mutatja, pl. érzelmi hullámzás, izgatottság, stressz. Egyszerre energizál és nyugtat. Az Ashwangandha név arra utal, hogy a friss gyökérnek a ló vizeletéhez hasonlít az illata, és azt is tartják, hogy a lóéhoz hasonló szexuális erőt ad.

Tuti menü