Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ginzeng Fórum, Blog képes leírás - Ginseng.tlap.hu
részletek »

Ginzeng Fórum, Blog - Ginseng.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ginseng.tlap.hu » Ginzeng Fórum, Blog
Keresés
Találatok száma - 5 db
Amit a ginzent gyökérről tudni kell

Amit a ginzent gyökérről tudni kell

A kínaiak által évezredek óta használt gyógynövény. A Koreai-félsziget északi és Kína északkeleti részének, magashegyi vidékeiről származik, de néha vadon is előfordul. A 6 délkelet ázsiai és észak amerikai fajt magába foglaló ginzeng nemzetség tagja. A növény sajátossága, hogy csak árnyékban nő. Magassága 40-60 cm közötti , de az 1 métert is elérheti. Egyenes szárának szinte vöröses, minek csúcsán helyezkedik el az öt fordított tojás alakú levélkékből álló összetett levél. Virágzata ernyős, rózsaszín virágaiból borsó nagyságú, fényes termések fejlődnek. Gyökerei elágazók, a főgyökérből vastagabb oldalhajtások és hajszálgyökerek ágaznak le. Némely gyökér alakja ember alakra emlékeztető, ezért a kínaiak 'embergyökérnek' is nevezik.

Ginzent és Méhpempő

Ginzent és Méhpempő

Sok jót hallottam a termékről, így hát ma elmentem és vettem kettőt. Azt hittem, megveszem a löttyöt az ampullákban, nem egy nagy wasistdas. De a védjegy meg számozás teljesen elbizonytalanított és meg is lepődtem, hogy ez ilyen komoly dolog. Kicsit utánaolvastam, több helyen azt állították, hogy nagyon nagy minőségi és aránybeli eltérések vannak, nem mindegy ki milyet vesz. Megszólalásig hasonlít a csomagolásuk. Csakhogy! Nem ugyanaz a cég, és pont azt állítják, hogy vigyázat, hamisítják. Egyébként rengeteg féle van, árban sincsenek nagy eltérések, és sok közülük teljesen egyforma.

Red Ginzeng tesztelve

Red Ginzeng tesztelve

Az első energiaital, amit nem bírtam meginni. Ennél rosszabb ízt még nem tapasztaltam, pedig én igazán nem vagyok finnyás, de ennél szarabbat még életembe nem. Nem az energiaitalok szempontjából szidom, hanem maga mint fogyasztásra kijelölt termék a világegyetemben. Még egy utolsót kortyolok bele, hogy letudjam írni, utána mehet a kukába.

Taylor Ginzeng fóruma

Taylor Ginzeng fóruma

A ginseng a legkutatottabb az emberi teljesítőképességet javító növények közül. A legtöbb ember nem is tudja, hogy ennek a növénycsaládnak (az Araliaceae család) számos faja van, és hogy ezek a fajok nem ugyanolyan hatásosak.

Tozo ginseng téma

Tozo ginseng téma

A ginseng gyógyító erejét már az egyiptomiak is felismerték, és előszeretettel használták különféle betegségek gyógyítására. Az ázsiai eredetű gyökér mára már Európában is elterjedt, és joggal tartozik azon természetes csodaszerek közé, melyek nagyban javítják az ember életminőségét. Nehéz fizikai és szellemi megterhelés, magas vérnyomás, depresszió és koncentráció zavar esetén ajánlott a ginseng alkalmazása. A gyökér csökkenti a vérzsír szintet, serkenti a szervezet fehérje felépítését, valamint sikerrel alkalmazható az időskori cukorbetegség és a légzőszervi bajok leküzdésében is.

Tuti menü