Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ginseng Videók képes leírás - Ginseng.tlap.hu
részletek »

Ginseng Videók - Ginseng.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ginseng.tlap.hu » Ginseng Videók
Keresés
Találatok száma - 4 db
A ginzeng termesztése

A ginzeng termesztése

A ginzenget két növényfajtából nyerik általában: az amerikai és az ázsiai ginzengből. Az amerikai ginzeng az ázsiainál enyhébb. A ginzeng sokféle formátumban elérhető, úgymint friss és szárított gyökerek, kivonatok, oldatok, kapszulák, tabletták, kozmetikumok, szódavizek és teák formájában. Az aktív összetevők az amerikai ginzengben a panaxozidok, az ázsiaiban a ginzenozidok.

A koreai vörös ginzeng (magyar felirattal)

A koreai vörös ginzeng (magyar felirattal)

A koreai vörös ginzenget évszázadok óta használják. Azonban csak az elmúlt évtizedekben kezdtük megérteni, hogyan is működik igazából. Rengeteg lektorált, publikált irodalom létezik, ami megpróbálja elmagyarázni azokat a folyamatokat, amelyek segítségével a vörös ginzeng az egészség megteremtélsét szolgálja.

Ginseng termelés

Ginseng termelés

A ginzeng a Koreai-félsziget északi, és Kína északkeleti részének (Mandzsúria) magashegyi vidékeiről származik, de néhol vadon is előfordul. Magassága 40-60 cm közötti, de az 1 métert is elérheti. Egyenes szárának színe vöröses, minek csúcsán helyezkedik el az öt fordított tojás alakú levélkéből álló összetett levél. Virágzata ernyős, rózsaszín virágaiból borsó nagyságú, fényes, piros termések fejlődnek. Gyökerei elágazók, a főgyökérből vastagabb oldalhajtások és hajszálgyökerek ágaznak le. Némely gyökér formája emberalakra emlékeztető. A legkeresettebb és legjelentősebb kínai vagy koreai ginzeng mellett más ginzengfajokat is termesztenek, mivel az előbbiek természetes állományai erősen megritkultak. A növény Kelet-Ázsiában rendkívüli tiszteletnek örvend, egy-egy nagyméretű gyökér rendkívüli és értékes ajándék.

Képek a Midvewest Hunter fórumon

Képek a Midvewest Hunter fórumon

A ginzeng gyökeret évszázadok óta használják a Távol-Keleten. Az ázsiai ginzeng (Panax ginseng) az Araliaceae család tagja, mely magában foglalja még az amerikai ginzenget (Panax quinquefolius) és az eleutheronak nevezett szibériai ginzenget (Eleutherococcus senticosus). Már több mint 400 éve termesztik. A növény sajátossága, hogy csak árnyékban nő. Ernyős virágzatú.

Tuti menü