Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ginseng Gyógyhatások képes leírás - Ginseng.tlap.hu
részletek »

Ginseng Gyógyhatások - Ginseng.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ginseng.tlap.hu » Ginseng Gyógyhatások
Keresés
Találatok száma - 11 db
A ginseng titka

A ginseng titka

Gyógyszerkönyv hivatalos droglistájának része a ginszenggyökér (Ginseng radix). Orvosi célra használatos még az amerikai ginzeng, ill. a szibériai ginzeng gyökérzete. Főbb hatóanyagok: szaponin glikozidok.

A ginzeng nagyszerűen gyógyít

A ginzeng nagyszerűen gyógyít

A ginseng elnevezés nem egy, ha-nem három növényt foglal magába: a koreai és a kínai (Panax ginseng), az amerikai (Panax quinquefolius), továbbá a szibériai (Eleuther ococcus senticosus) ginsenget. A szibériai nem valódi ginseng, de hasonló hatóanyagokat tartalmaz, s a tanulmányok szerint hatásában is hasonló. Ezért mindhárom növényt egyszerűen csak ginzengként szokták emlegetni. Az első feljegyzést a ginseng gyökérről, mint gyógyászati céllal alkalmazott növényről, a Shen-Tsao-Ching-ban (i. u. 456-536) találhatjuk, ami a legtekintélyesebb gyógyszerkönyv a keleti gyógyászatban. A könyv feljegyzéseiben szerepel, hogy a ginsenget Korea Három Királysága idején már termesztették. A mitológiai császár és bölcs, Sen Nang által összeállított kínai füvészkönyvbôl kiderül, hogy a ginseng az elme megvilágítására és a bölcsesség elmélyítésére szolgál, folyamatos használata hosszú élethez vezet.

A pannax

A pannax

A Ginseng egy adaptogén növény, melyet világszerte ismernek immunrendszer erősítő, agykapacitást növelő, szívet megóvó és stresszcsökkentő hatásairól. A gyógynövény-kereskedők normalizáló vagy erősítő anyagként emlegetik, és azt állítják, hogy automatikusan a test azon részében kerül felhasználásra, ahol szükség van rá.

Élet, erő, ginzeng

Élet, erő, ginzeng

A ginzeng a közvélekedésben mint a férfierő elsőrendű erősítője ismeretes, ami ugye így tavasszal, a hormonok tobzódása idején nem elhanyagolható információ, azonban ez az egzotikus növény ennél többet is tud kínálni. Lássuk hát, hogy mire képes.

Ginszeng az embergyökér

Ginszeng az embergyökér

A ginszengnek rendkívül sokféle hatást tulajdonítanak. A legendák szerint megvilágítja a tudatot, javítja az emlékezőképességet, aktivizálja a kreativitást, ezeken keresztül pedig teljesebbé, élvezetesebbé teszi az életet. A ginszengnek emellett rendkívül jelentős a roboráló, sejtmegújító hatása; javítja a stressztűrő képességet, fokozza a szellemi és fizikai teljesítményt, és segít az általános gyengeség leküzdésében. Jól alkalmazható legyengült, vagy lábadozó betegek állapotának helyreállítására.

Ginzeng - HotDog portál

Ginzeng - HotDog portál

A ginseng a Koreai-félsziget északi, és Kína északkeleti részének (Mandzsúria) magashegyi vidékeiről származik, de néhol vadon is előfordul. Magassága 40-60 cm közötti, de az 1 métert is elérheti. Egyenes szárának színe vöröses, minek csúcsán helyezkedik el az öt fordított tojás alakú levélkéből álló összetett levél. Virágzata ernyős, rózsaszín virágaiból borsó nagyságú, fényes, piros termések fejlődnek. Gyökerei elágazók, a főgyökérből vastagabb oldalhajtások és hajszálgyökerek ágaznak le. Némely gyökér formája emberalakra emlékeztető. A legkeresettebb és legjelentősebb kínai vagy koreai ginseng mellett más ginsengfajokat is termesztenek, mivel az előbbiek természetes állományai erősen megritkultak. A növény Kelet-Ázsiában rendkívüli tiszteletnek örvend, egy-egy nagyméretű gyökér rendkívüli és értékes ajándék.

Ginzeng a népszerű gyógynövény

Ginzeng a népszerű gyógynövény

A kínaiak 'embergyökérnek hívják a ginzenget alakja miatt. Ez az elnevezés abból a szempontból is találó, hogy az ember mennyiféle bajára orvosság ez, a napjainkban nálunk is egyre inkább elismert gyógynövény. Két fajtája ismeretes, a kínai és a szibériai ginzeng.

Ginzeng az adaptogén

Ginzeng az adaptogén

Ginseng a leghatékonyabb tonic a hagyományos kínai gyógyászat és az eddigi leghatékonyabb adaptogen. Ginseng EffektekÁzsiában, gyógynövények hatásait ginseng ismert évezredek. Az első írásos említése ginseng volt 'Shénnóng běncǎo Jing' (az isteni Farmer's Herb-Root Classic) mintegy 200 BC. Szűkössége és hírnevét ginseng időben adott okot, hogy sok babonák és legendák.

Közismert afrodiziákum

Közismert afrodiziákum

A ginseng, a közismert potencianövelő szer nem csupán a vágy fokozásában játszik fontos szerepet. A keleti népek az immunrendszer erősítésére, a fiatalság megőrzésére is használják. A világ különböző népei gyógynövényekkel, a legkülönfélébb ízek és illatok felhasználásával igyekeztek fokozni szexuális állóképességüket, pedig talán nem is voltak szexuális problémáik, vagy csak nem bloggoltak róla. Ma mintha több lenne, a stressztől, a rohanástól, vagy egész egyszerűen a tudományos ismeretterjesztéstől.

Hirdetés
Mindent gyógyító ginzeng

Mindent gyógyító ginzeng

Napjaink legnépszerűbb gyógynövénye, a ginzeng( Panax Ginseng) több, mint 4000 éve ismert. Gyógyító tulajdonságai többek közt segítenek kivédeni a stressz káros hatásait. Karrierje a Távol-Keleten évezredek óta töretlen, és alkalmazása egyre gyakoribb a nyugati orvoslásban is.

Népgyógyászat gyógyírjai

Népgyógyászat gyógyírjai

A ginseng a Koreai-félsziget északi, és Kína északkeleti részének (Mandzsúria) magashegyi vidékeiről származik, de néhol vadon is előfordul. Magassága 40-60 cm közötti, de az 1 métert is elérheti. Egyenes szárának színe vöröses, minek csúcsán helyezkedik el az öt fordított tojás alakú levélkéből álló összetett levél.

Tuti menü