Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ginseng és Erőnlét képes leírás - Ginseng.tlap.hu
részletek »

Ginseng és Erőnlét - Ginseng.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ginseng.tlap.hu » Ginseng és Erőnlét
Keresés
Találatok száma - 7 db
A ginzeng gyökér hatásos

A ginzeng gyökér hatásos

A Távol Keleten Ázsiában, Kínában több mint 5000 éve ismerik és használják a ginsenget, mint az élet gyökerét. Különleges csodanövényként tisztelik az ottaniak, és nem hiába, mert a ginseng rengetek problémára, betegségre nyújt megoldást, többek között a tavaszi fáradtságra is. A ginsenget több ezer éve termesztik pl. Mandzsúriában, Koreában, és Kínában is. Ez a különleges csodanövény az ernyős virágúak családjába tartozik, és csak árnyékban fejlődik megfelelően. A növény legtöbbször a magas hegyvidéki részeken található, magassága eléri az 1 métert, virága rózsaszínű, míg a termése bordó, vagy piros árnyalatú.

A ginzent szerepe a felkészülésben

A ginzent szerepe a felkészülésben

Különösen az élsportban, de már a szabadidősportban is egyre nagyobb figyelem hárul az edzések és regeneráció mellett a különféle teljesítményfokozó, ill. megtartó készítmények alkalmazására. Csodaszerek persze nincsenek, mégis sok olyan étrend-kiegészítő érhető el, amelyek szedése segítheti a felkészülést. A ginzeng is ide tartozik.

A szellemi és fizikai erőnlétért

A szellemi és fizikai erőnlétért

A ginzeng Kelet-Ázsiában, Szibériában és Észak-Amerikában őshonos, évelő növény. A kereskedelmi forgalomban többféle - koreai, kínai, amerikai, szibériai - ginzeng kapható, ezek mindegyike az Araliaceae családba tartozik. Értékes hatóanyagát a gyökeréből vonják ki.

A vágyébresztő csodaszer

A vágyébresztő csodaszer

A formája miatt embergyökérnek is nevezett ginsenget nagyjából ötezer éve ismerik és alkalmazzák Kínában, elsősorban a libidó csökkenésének kúrálására. A nyugati orvostudomány a 16. század óta használja. A gyógynövény hatóanyagainak elemzésekor felfedezték, hogy nagyon sok vitamin található benne. A-, E-, B1-, B2-, B6-, B12- és C-vitamin mellett tartalmaz folsavat, mangánt, cinket és rezet is. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas immunerősítésre, az állóképesség és a fizikai aktivitás növelésére.

Fizikai teljesítményünk megőrzése

Fizikai teljesítményünk megőrzése

Az idegrendszer - és vele az egész szervezet - teherbíró képességét meghaladják a rázúduló ingerek, gondok, így érthető, hogy a különböző neurózisok a civilizált életforma jellegzetes betegségeivé váltak. A neurózisok a legkülönfélébb belső szervi - szív- és vérkeringési, légzési, stb. - panaszokat okozhatják. Ezek hatékony gyógyításához, vagy ami még fontosabb, megelőzéséhez elengedhetetlen az életmód megváltoztatása: az egészségesebb táplálkozás, a tudatos légzés elsajátítása és a rendszeres testedzés. Ezek mind 'áthangolhatják' a stressz következményeitől szenvedőt, csökkenthetik a panaszait, erősíthetik ellenálló képességét.

Mitől vagyok ennyire fáradt?

Mitől vagyok ennyire fáradt?

Az ősz beköszöntével és a tél közeledtével egyre többen érezzük úgy, hogy reggelente nehezünkre esik kikelni az ágyból, és hiába iszunk kávét, ásítozva megyünk be a munkahelyünkre, ahol napközben majd elalszunk a számítógépünk előtt, hogy aztán hazaérve a gyerekekkel és házimunkával töltött esti órák után a tévé előtti díványon nyomjon el bennünket az álom.

Tudj meg mindent a ginzengről

Tudj meg mindent a ginzengről

A kínaiak által évezredek óta használt gyógynövény, nálunk csak pár éve vált ismertté, de mai napig nemigazán ismerik az emberek ennek a gyökérnek a jótékony hatását. Nevezhetjük akár csodagyökérnek is. A cikkben a ginzeng gyökér előfordulásáról, jótékony hatásairól, alkalmazásairól lesz szó.

Tuti menü