Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Ginzengről képes leírás - Ginseng.tlap.hu
részletek »

A Ginzengről - Ginseng.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ginseng.tlap.hu » A Ginzengről
Keresés
Találatok száma - 12 db
Amit a ginszeng gyökérről tudni kell

Amit a ginszeng gyökérről tudni kell

A kínaiak által évezredek óta használt gyógynövény, nálunk csak pár éve vált ismertté, de mai napig nemigazán ismerik az emberek ennek a gyökérnek a jótékony hatását. Nevezhetjük akár csodagyökérnek is. A cikkben a ginzeng gyökér előfordulásáról, jótékony hatásairól, alkalmazásairól lesz szó.

Egészség-Életminőség-Ginzeng

Egészség-Életminőség-Ginzeng

Az ázsiai eredetű gyökér mára már Európában is elterjedt, és joggal tartozik azon természetes csodaszerek közé, melyek nagyban javítják az ember életminőségét. Nehéz fizikai és szellemi megterhelés, magas vérnyomás, depresszió és koncentráció zavar esetén ajánlott a ginseng alkalmazása. A gyökér csökkenti a vérzsír szintet, serkenti a szervezet fehérje felépítését, valamint sikerrel alkalmazható az időskori cukorbetegség és a légzőszervi bajok leküzdésében is.

Ginseng - Egészség Világ

Ginseng - Egészség Világ

Nálunk minden fontos információt megtalálsz a ginseng hatásairól, szedéséről, történetéről és minden fontos tudnivalót megtalálsz. Fordulj hozzánk bármi kérdéssel a ginsenggel vagy bármi mással kapsolatban. Célunk az egészséges életmódra vágyóknak minél több lehetőséget bemutatni, hogy jól érezd magad a bőrödben, rengeteg ismeretterjesztő cikket és bemutatót találsz az oldalunkon. Bemutatjuk a legjobb és hatásosabb termékeket, és gyógynövény kivonatokat. Vedd fel a kapcsolatot velünk bármilyen kérdésed esetén.

Ginzeng - Abbcenter

Ginzeng - Abbcenter

A ginzeng tonikus hatása legendás - és valóban, akár a mesében - a ginzengtea a teljes szervezetet energiával tölti fel. Közismert immunrendszer-erősítő, lelki és fizikai stressz ellenében egyaránt hasznos. A ginzeng állítólag különösen a legyengült szervezet helyrebillentését, illetve a betegségekből való lábadozást segíti eredménnyel.

Ginzeng - Házipatika

Ginzeng - Házipatika

A ginzeng a Koreai-félsziget északi, és Kína északkeleti részének (Mandzsúria) magashegyi vidékeiről származik, de néhol vadon is előfordul. Magassága 40-60 cm közötti, de az 1 métert is elérheti. Egyenes szárának színe vöröses, minek csúcsán helyezkedik el az öt fordított tojás alakú levélkéből álló összetett levél. Virágzata ernyős, rózsaszín virágaiból borsó nagyságú, fényes, piros termések fejlődnek. Gyökerei elágazók, a főgyökérből vastagabb oldalhajtások és hajszálgyökerek ágaznak le. Némely gyökér formája emberalakra emlékeztető.

Ginzeng - Javas

Ginzeng - Javas

Előfordulása: Ázsia északi és déli részén, valamint Észak-Amerikában fordul elő őshonos növényként. Manapság a világ számos, számára kedvező termőhelyet biztosító területén termesztik. nagy valószínűséggel a Kárpát-medence melegebb területein is jó eséllyel termeszthető. Kedveli az enyhén savas, jó vízellátottságú, laza, tápanyagdús és árnyas területeket, liget-erdőket. Ha teljes bizonyossággal szeretnénk valódi ginzenget fogyasztani, akkor termesszünk saját magunknak.

Ginzeng kisokos

Ginzeng kisokos

A ginzeng gyökerének ázsiai alkalmazása tonizáló szerként kb. 5000 éves múltra tekinthet vissza. A növényt szinte mitikus erővel ruházták fel az évezredek során mint az életet meghosszabbító, betegségek ellen védő gyógyszert és afrodiziákumot. A ginzengek csoportosítása faj és elkészítési mód szerint történhet: az elterjedt alkalmazású koreai-, japán-, kínai-, amerikai ginzeng a Panax genus tagjai, míg a szibériai vagy orosz ginzeng az Eleutherococcus senticosus növényt jelöli.

Gomoa vörös ginzeng

Gomoa vörös ginzeng

A ginsenget több ezer éve termesztik pl. Mandzsúriában, Koreában, és Kínában is. Ez a különleges csodanövény az ernyős virágúak családjába tartozik, és csak árnyékban fejlődik megfelelően. A növény legtöbbször a magas hegyvidéki részeken található, magassága eléri az 1 métert, virága rózsaszínű, míg a termése bordó, vagy piros árnyalatú.

Herbatop a ginzengről

Herbatop a ginzengről

Az emberi táplálkozásban és gyógyításban több mint 5000 éve használják a ginszenget, ezt a Kelet-Ázsiában, Szibériában és Észak-Amerikában őshonos, évelő növényt. Sokféle gyógyító hatása miatt a kínaiak régóta csodaszernek tartják.

Hirdetés
Ronda de finom

Ronda de finom

A ginseng - vagy ginzeng, ahogy tetszik- az egyik legismertebb és legszélesebb körben használt gyógynövény a világon: gyakorlatilag minden áruház kínálatában megtalálható. Koreában, kínában és általában Ázsia észak-keleti területein a legelterjedttebb. Általában a hűvösebb éghajlatot kedveli, bár vietnámi alfaja is létezik. A szibériai ginseng bár kinézetében és hatóanyag tartalmában hasonlít az eredeti ginsengre, mégis egy önálló fajról beszélhetünk az esetében. (Ennek ellenére nem vitatható a gyógyító hatása.)

Stressz enyhítés

Stressz enyhítés

Napjaink legnépszerűbb gyógynövénye, a ginzeng( Panax Ginseng) több, mint 4000 éve ismert. Gyógyító tulajdonságai többek közt segítenek kivédeni a stressz káros hatásait. Karrierje a Távol-Keleten évezredek óta töretlen, és alkalmazása egyre gyakoribb a nyugati orvoslásban is.

Tanuljunk a ginzeng segítségével

Tanuljunk a ginzeng segítségével

Az első írásos feljegyzés a ginzengről, Sen-nung kínai császár nevéhez fűződik. I.e. 2700-ban megjelent Nélkülözhetetlen gyógynövények című könyvében már ír a jen-senről, az embergyökérről. Számos utalást találunk rá a későbbiekben is.

Tuti menü